Boleh minum Kopi atau tidak ?

Hye . Sy ni penggemar kopi , adakah elok jika minum saat mengandong ni ? Sebab ada yg kata tak bole . Sy tanya doctor , doctor kata boleh . Jadi sy kurang pasti dengan jawapan yg lebih tepat . Boleh bantu sy ?

13 Các câu trả lời

sy minom je hari2. dua kali pregnant minom je sebab xtahan ngantok. nasib xkacau hb. hb 14 ke atas. lepas branak pun minom jugak. baby xmeragam sebab dah biasa kot 😅 tips kalo xnak anak meragam amalkanlah minom susu coklat (unsweetened) selalu. anak sy dua2 jenis xmeragam ceria2 selalu http://drzubaidi.com/blog/makan-chocolate-semasa-hamil/

3y trước

wow ! good info .. tq ya ..

boleh tu boleh.. cume kurangkan dari biase.. effect hb.. . kalau menyusu plk kesian kat anak.. nnti dia meragam.. xboleh tido.. mcm adik sendiri.. mujur sy xde la penggemar sgt coffee.. tasty je la.. minum hari2 xdela.. sebulan pun xminum kdg..

3y trước

ha ah.. xminum lg bgus untuk sementara ni.. baby pun faham tu.. pandai dia.. 😅

boleh je sis..tpi jgn sellu sbb bwt darah rendah..nti tak abis2 kena bgi ubt tmbh darh pula..mcm sy ni suka sgt minum kpi tpi nurse ckp jgn minum kopi tunggu dah besalin sbb biasala sis..darah menurun 12 p 10 pula..

3y trước

tq dear .. sis da kurang sikit minum kopi .. sbb tak bole minum yg ada susu .. klu susu kosong bole telan .. mcm nescafe kopi teh susu smua tgk je rs mual tros .. bgoslah dlm masa yg sm bole cut kopi

sy dulu ank no3 mmg HAri2 kena minum Kopi,pastu HB low n air ketuban leaking pastu bersalin awal 34w5d,baby kena masuk NICU lama jugak laa😊so kali ni,bau Kopi pun x bole.. sometimes craving nk minum Kopi😅

3y trước

alamak seram pulak .. tp ms ngandong ni tak fanatik sgt dgn coffee .. maybe baby tak suka coffee kot .. Kalau x mesti ari2 nk coffee ..

Mnum kopi blh tp kena kurangkn manis. Effect kafien ni hb boleh low, tido mlam pun susah. Kalau dah 3trimester pulak nk mudah bsalin ada ibu yg mnum kopi kaw xde gula.

3y trước

tq kongsi info

masuk 3rd trimester baru berani ambik kopi / nescafe.. sblm preggy mmg penggemar jgk.. cuma ada malh gestrik/heartburn sbb tue kurg kan ambik masa2 skg.. 😄

3y trước

ya sis.. tepaksa tahan2 huhu kadang tebabas jg sbb telampau craving 🤭

tak elok untuk minum but kalau memang jenis kena juga dapat kopi. then boleh tapi mungkin boleh kurangkan intake. sehari sekali je ke

3y trước

terima kasih membantu . tp mmg sy da cut la minum kopi cuma nk jawapan lebih jelas . sy mengandung anak pertama jadi banyak yg kena belajar .. thanks ye ..

Caffeine tak bagus untuk baby tapi kali teringin boleh lah minum secawan atau kalau nak selamat, minum yang decaf

3y trước

ok bile teringin je sy amik sekarang .. tq ye

Hye awk, ank ke 2 sy.. sy suka sgt Minum kopi.. Alhamdulillah ank sihat

3y trước

Alhamdulillah .. maybe ikot body jugak kot .. bab makan pun sy tanye juga doc .. maybe smua tu tgk pada body jugak kot ..

boleh sis tp jgn kerap sbb takot gangu hb. ☺️

3y trước

faham .. tq dear