Trigger finger

Hye, siapa ada pengalaman baby kena trigger finger? Ibu jari tangan kanan anak sy (1tahun,3bln) mcm 'lock'.

2 Các câu trả lời

Anak saya ada Trigger thumb di dua2 belah Ibu jari.. Kami perasan masa Umur dia 1thun..Ibu Jari kiri saya urut n boleh lurus kn.. Tapi yg belah kanan mmg lock terus.. Masa November 2021 Umur anak 4thun kami buat operation.. Doc cut n released urat yg lock tu.. Minor operation.. Operation pagi.. Ptg dh discharge.. N now dh ok.. Kalau pegi pakar biasa doc akan bg masa shgga Umur 2 / 3 thun saya x ingt doc xkn buat operation.. Just fisio shaja.. Tpi bila Umur 2 / 3 tahun keatas bru doc akan suggest utk operation kalau tak mmg akan kekal hgga anak dewasa.. Sis boleh pegi ke klinik utk mintak refer ke pakar.. Anak saya buat d HKL dia under klinik orthopedic..

2y trước

Tq sgt sis, sbb byk info sy dpt. Memang risau sgt hati ni. Kira masa anak 4thun br sis pg follow up. Sblom tu memang xde la.. Sy pun xtahu nk pg refer awal atau x. Sblom ni bila sy urut anak OK, tp sejak semalam bila nak urut dia tolak2.

xpernah alami