baby

Hye semua... sape ada pengalaman berat naik jer awal mengandung... sy 2minggu sekali p klinik naik 2kilo... asyik naik ja... lps tue kena bsp ke pa ntah... sy br 15w dah naik 4kilo ...

1 Trả lời

Hmmm... I think its normal. Body setiap org xsama. Masa preggy total weight gain sy 20 kg. Tp lepas bersalin slowly kembali normal. Kalau breasfeeding baby lagi cepat badan kurus balik. Tp kalau boleh cuba kawal pemakanan. Ambil makanan bernutrisi and elak makan makanan segera. Semoga bermanfaat.