Kencing Manis

Hye semua.. ada tak sesiapa yg ada pngalaman kena kencing manis... sblm ni, sy mmg buat rutin pemeriksaan ksihatan 6 bulan skali... dn ksihtan sume ok.. x ada drah tngi, x ada kncing manis dan sbgainya... cuma kolestrol sy sje kna kwal dgn pmkanan... sbb x bhya. so.. smlm ade nurse cll, suruh amek drah esok sbnyk 4 kli (pagi, tghri, ptg & mlm) krana dia ckp ada kncing manis, result ni adalah slepas minum air gula pda 16/11 hari tu... hurmmm.. mcm mna tetibe je ade kncing mnis..pdahal sy bukan lah seorng yg suka mkanan atau mnuman manis2... msa preggy ni pon x brapa nk mkn nasi sbb muntah... pls.. sesape blh share.. dan berpnjangan ke?

1 Trả lời

Its normal sis... Sy normal pon xde smue tu tp pregy je ad sbb pembawakan budk.. Tp lps bersalin back to normal.. Masa pregy ni pon awk kne control mkn...ikut pemknn yg doctor suggest abb tkut lps bersalin dpt kencing manis kekal plk...