Pergerakan Baby

Hye.. Now, I'm in 24 week... Tp sy rsa bby mcm kurang bergerak... Knpe yea? Risau pulak.. ?

9 Các câu trả lời

Sy strt 24 la baby dh aktif sgt mnendang..perut smpai npk trbonjol bile dye tendng huhu ikut bapaknya kot main bola takraw😅..tp de shari tu dye xgerak lngsung..tp rse berdenyut jntung..g klinik swasta check rupenya dia dok rilek je dlm uh mls nk nendang dah penat agknya haha..doktor tolak dye pon dye buat x tahu je..tp jntung ok...just doktor ckp klo smpai kol 8 mlm dye x gerak gk g la hspital..tp alhamdulillah kol 7 dye dh mule aktif mcm biase..lega rsenya...

4y trước

Ooo.. Yerk ke, alhmdllah.. Nih dh rsa mnendng smle... Aah, terbonjol ad... Nmpk pelik je kt perut.. Hahaaaaa

Klau awak ada bajet lebih beli alat dengar jantung baby. Kt shoppe ada Jual. Dlm rm50-60. Klau xnk awak try letak ayat Qur'an / cakap2 ngn baby. InshaAllah nnt dia active

Normal blm rasa sgt tu.. Ruang masih luas. 28w nnt bru start kiraan kick. Masa tu baru dpt rasa spenuhnya hari² pergerakkan bayi..

dah start kira ke movement baby? kalau risau pergi jumpa doktor 😊 takecare!

4y trước

Belum lagi...

Bawah 28w bby x gerak banyak. Sebab tu 28w doc dah start kira gerak baby

4y trước

Betul sis..sy 22w pon mmg jrang nk rse die gerak...atleast sesekali rse tu,sy rse lega...tp sy positive je,sy pkir die kecik lg,lpas tu die tido lena sgt😂 kang kalau pkir bukan2 kite jugak yg susah ati....

Hatihati sis banyakkan rehat apa pun kena cepat pergi hospital

28 weeks keatas bru bole rasa sgt prgerakan baby..

Kalau risau better sis g jmpe doc..

Kene refer doktor..tkot jadi apa2