Air kelapa

Hye nk tnye,air kelapa boleh mnum ke mse preg? Sy skrg 13 weeks.

19 Các câu trả lời

saya pagi td minum air kelapa dgn isi² kelapa sekali..sebiji kelapa sya sorg minum...alhamdulillah..ok jaa.. awl prgnent ada minum tp sikit² ja sbb tkut awl kndungan..skg da 17mggu.. berabis minum..sebab teringin ..in shaa allah xde apa²...bole ja cubaa.. try n error..

saya minum je sis takdelah sampai hari hari. saya minum air kelapa pandan sbb teringin. sbb saya ada baca doc kata tu semua mitos orng dulu. minum sambil doa baby dpt khasiat. insha allah takde pape. jangan minum hari hari plak sis

sy pon teringin sebenarnya, minta coconut shake pon suami xbg, xberani.. sbb kami tggu lama baby ni.. so sy jenis xberani xnk amik risiko. tp mgkin ikot badan masing² jgk kn

ada yg blh.. ada yg x blh... atas bdn masing2.. org ckp pregnant ni try and error je.. try sikit dulu.. kalau ok, ok lh.. kalau rasa sakit prut, atau ksan2 lain.. x ok tu

sy tnye nenek sy ...nenek sy kate mase die dlu die minum je air kelapa...tp sy mse awal ritu tringin nk mnum tp bdn xleh terima..muntah balik...tgk bdn jgk

Try minum sikit kalau rasa ok minumlah. Sy dah 18 weeks minum ja air kelapa. Tp ikut badan jugalah takut tak sesuai dgan sis

smlm dpt rasa 1 penutup botol je.. husband xbg minum langsung 🤣🤣🤣 dy kata tggu baby besar sikit..

saya dh 24week 5hari pon tak berani nk minum hehee, kalau sis tringin minum sikit je lha,jgn banyakkk

Saya dari 18 weeks minum skrg da 25 weeks tapi tak kerap sangat lh Alhamdulillah Ok jugak

sy dari awal preggy lagi dah minum Alhamdulillah tkdk apa pun hehe ikut badan jugak sis.