Alahan

Hye nk tnya mommy2.. sy dah 12week...tp alahan masih sama...ssh nk mkn nasi..skrg kbykn mkn buah n biskut...mkn xboleh yg ada rempah..bwang...?kdang mkn nasi tlur kicap je ..asal hilang lpar...susu mmng xle msok..sakit bdan xya ckp la..tiap mlm sblm tdur encik suami la yg tolong urut..bru bole tdur nyenyak...n 1 lg..kerap buang air kecil..pastu sikit2 plak tu..? agak2 brp week akn hilang smua alahan ni..

5 Các câu trả lời

Normally, msuk bulan ke-4 da oke. Depends badan masing², ade org alah smpai delivery (kwan sy ade sorg, mmg kene hadap la). Time ni mmg perlu sgt support org sekeliling, lg² suami. Sy msa 1st trimester mcm tu jugak, cuma tade muntah² tu pon berat byk turun. Semoga dipermudahkan segala urusan kita, ibu² semua 😊. Insha Allah, sebulan lg oke da. Set kt mind yg rasa tak best tu semua akn hilang bile msuk 4bulan n kita boleh makan ape y kita teringin/takleh nk mkn msa 1st trimester 😂

sy smp skrang still lg alahan... kandungan dh nk msk 17 mggu...aym, seafood smua x leh mkn...cuma daging n telur je.. kadang2 ble mkn telur pn bleh muntah jgk... kadang2 mkn ns putih dgn kicap je... alhamdullillah, sayur smua bleh mkn...tp kne tgk jgk, kadang2 mkn carrot pn bleh muntah🤗🤗

sy hari tu 6week mengandung lemah sngat badan kn sbb baru awal2 lg x heran.rasa penat sngat lepas tu rasa nk tidur ja,mata x ble buka rasa lemas sngat. tp yg x ble tahan org cakap sy mcm mengada2 .dia kata jngan malas2 nnti baby pn malas klau lahir

sy nk msuk 15w pn still rsa pning loya muntah tu.. bau apapn xley.. tnya nurse dia ckp lain org lain x sme hormon

That's normal dear. Ade org kdg smpai 3rd trimester xhilang2 alahan.