prem 27m

hye mummy.. nk tnye la.. ade x mummy yg ade pengalaman mlahirkan bby d usia 27 mnggu??

2 Các câu trả lời

Hi mommy. Saya ada pngalaman lahirkan baby prem 30w. Prem 27 w, 30 w xjauh beza. Mommy kena prepare mental and fizikal. Lepas lahir baby akan terus di transfer ke NICU (wad baby), Dan xkan duduk dengan mommy. Doktor akan cek baby ada problem atau tak. Usually baby 27w beat lahir around 800g - 1.5kg. Baby boleh discharge dari NICU bila berat cecah 1.8kg. Make sure mommy prepare pum susu and perah susu sebab baby prem tak boleh latch lagi untuk awal2. Banyakkan bertanya doktor Dan nurse tentang perkembangan baby Dan Banyakkan berbual dengan mak2 kat NICU untuk tambah ilmu. Mommy kena keep strong, InshaAllah baby will be okay. Keep praying. Boleh masuk group baby premature Malaysia kat FB. 😊

5y trước

trima kasih yea.. ni pon sambil google cari ilmu.. pagi td ade contraction.. baby pon da 1.3kg..baru je lpas amik dexa kli ke 2..bersedia untk sbrg kemungkian

Sy bby prem 34wik lahir...esk br umo dia msuk 2 bln..lahir last month pd 4/6