breastfeed

hye mommy,kalau anak mommy breastfeed yg tak direct, macamana mommy prepare stok susu tu bile keluar berjalan ya? sy terfikir macamana sy nk panaskan susu kalau waktu berjalan..sbb susu yg dah dipanaskan blh bertahan berapa jam je kn..boleh share tips tak mommy…anak sy kalau direct bf dia macam tak puas,so sy kene isi dalam botol bru dia puas bila minum.#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Các câu trả lời

hi, saya epmom. so apa saya buat, sye akn panas kan 1 botol susu dulu dkt rumah, sbb susu dh panas boleh tahan 1jam kan, so masa dlm kereta boleh guna susu yg dipanaskn tu dulu. so sblm keluar sye akn pam susu dulu. contoh nk keluar pkul 11, pkul 10/1030 sye akn pump susu utk ank mnum dkt luar. so selalu saye sambung je pump susu dlm kereta sbb sye guna wearable punya pump. so yg bru pump boleh tahan 4jam dkt luar and 8jam dkt bilik beraircond. sye x penah bwk susu yg dh chill dlm peti or frozen keluar. sbb jangka hayat dia pendek. and leceh nk panas2 kn. and sye akn bwk pump susu sekali masa keluar and guna milk collector.

sy epmom utk 1st baby. contoh mcm awak nak ke mall. awak kena agak berapa lama awak nk ada dkt mall tu. kalau katakan 4jam. awak boleh je pam sebelom awak keluar. susu fresh ebm tahan 4j. susu yg dh dipanaskan tahan 1j je awak. awak boleh juga bawak spare 1@2pack yg dr chiller letak dlm coolest back. susu tu tahan 24j.