Tolong saya untuk first mum 🥺

Hye mommy semua , saya nak tanya kalau nak scan baby dah berapa minggu , saya perlu g klinik bawa dokumen apa ii ke ? Saya baru nak g klinik untuk tahu berapa minggu baby dalam kandungan dan , 2 hari lepas saya baru buat upt test prengant keputusan saya positif jadi saya nak pergi check baby sudah berapa minggu dalam kandungan sahaja .

2 Các câu trả lời

Kalau scan dekat klinik luar, usually 8W macamtu baru nampak and dengar heartbeat. Kalau check awal usually cuma nampak kantung je nanti. Macam saya scan 6w baru nampak kantung, 10w scan balik baru nampak janin and dgr heartbeat. Once dah scan and confirm nanti, boleh pula buat buku pink dkt KK, usually kena dtg ambil tarikh appointment dulu. Kena bawa copy ic husband and wife, copy sijil nikah, gambar scan baby if needed.

saya hari tu bawa ic, bawa photostat surat kahwin & suami je 😅 sebab nak cek hiv lg kan