Masalah keputihan 1st Trimester

Hye mommy sapa yang pernah ada masalah keputihan yg agak abnormal masa pregnant...ni kandungan pertama sya selepas 5y ttc...ada tak tips untuk hilangkan keputihan...saya ada pegi kk dan dr.bagi ubat antibiotik tapi sya takut nak makan sebab dos yg dia bagi tu agak tinggi....sehari sampai 6 biji kena makan... Pegi swasta pun dr.tak suggest ubt tu sbb baru lagi hamil 7w... Sblm prgnt pun mmg keputihan teruk dan saya sgt risau..

2 Các câu trả lời

elakkan makanan yg menyebabkan keputihan. mcm saya kalau minum caffeine akn jadi keputihan. so sye elakkan terus minum. lps tu boleh amalkan mkn yoghurt.

sy makan yogurt yg original, masam sangat2, tambah buah naga pun masih masam sgt2, tp telan jugak, hilang keputihan

2y trước

berkesan ye...saya pun baru start makan ni...harap2 kurang lah sikit