Sunat baby girl

Hye mommy. Maaf nak tanya pengalaman mommy yg pernah sunat baby girl. Post yg sy baca kebanyakkan pengalaman msa di klinik. Tp nak tahu lebih dalam, mcmane penjagaannya kalau msa mandi, baby buang air, tido malam. Maaf sebab sy 1st mom, pantang sendri jadi mcm2 fikir. Baby sy sekarang nak masuk 4 bulan, bulan ni. Btw, utk masa buang air tu, dari lahir kkak ipar sy suggest letak baby oil sikit area kemalu*n baby, jd bila dya b*rak, dya x kn berkecah area kemalu*n baby. Jd, akn ada effect x? Harap ada yg sudi share pengalaman. Terima kasih. #firstmom #bantusharing #ingintahu

2 Các câu trả lời

x perlu pun. X perlu penjagaan apa2 pun X perlu letak baby oil atau apa2 oil pun. U will experience soon, n u akan terkejut sbb x perlu apa2 penjagaan pun. Tukar sahaja pampers mcm biasa. Basuh sahaja mcm biasa. Mgkn masa time DR sunatkan tu, baby akan ada darah sikit kt kapas. Lpastu x de dah. Baby pun x akan rasa sakit lah. I guarantee pasal nie. Kecuali Dr tu x pandai buat, (x pandai sunat) baby, ye akan berlaku byk pendarahan. Sbb tu sebelum pergi sunatkan baby, check dulu review klinik tu mcm mana.

7mo trước

Tq so much sis. Maybe sy aje kot yg debar sgt. Mommy utk baby 1st x mudah btul😅 Kawan2 lain semua rezeki baby boy. X thu refer sape. Noted, sy study review klinik tu dlu😊

Betul apa yang awak baca tu. Takde penjagaan khusus awak. Lepas sunat tu everything's going back to normal. Awak pun takkan nampak kesan luka kat area sunat tu. Baby happy macam biasa. Soal letak minyak tu saya tak pasti. Tak pernah dengar. Ni first time. Nasihat saya, kalau awak rasa benda tu mengarut tak perlu ikut kata orang. Kita boleh pilih untuk jadi parents yang berilmu atau tidak.

7mo trước

You're welcome. Faham. Saya masa anak nak sunat pun, saya yang nervous. 😅 Surprisingly tak sampai 5 minit pun.