Period lewat 5 hari

Hye mommies,selamat petang...sy lewat period dh 5 hari,tp bila cek upt negative..dlm msa yg sme,sy xsedap bdn,nk muntah tp xmuntah..perlu ke sy jmpe doc??? ##ingintahu #mamaanak4

4 Các câu trả lời

Kalau period x regular tnggu lagi seminggu dua cek upt balik. Kdg badan kita ni pndi buat simptom sendiri bila kita dah lewat period lagi2 yg sedang ttc sebab asyik tengok tanda dalam badan je, kita x akan perasan sbb bila kita assume sendiri simptom dlm badan nmpk simptom tu real je mcm tanda awl hamil.. So better sbar dlu, tnggu bbrpa minggu lewat.. kalau period awk regular pn disarankan utk tnggu juga bbrpa minggu sbb badan kita ni x akan stay satu tempat, hormon dlm badan kita ni akan berubah2 ikut emosi dan kesihatan dlaman kita. boleh jadi hormon terganggu sbb tu period lewat or mmg awk hamil. Sabar ye, semoga dipermudahkn smuany.

Try tunggu lgi 1 week dear. Kalau still negative boleh cuba jumpa pakar untuk scan/ check kalau ada hormone issue.

Try tunggu few days lagi for upt. Kadang hormone.

period jenis regular ke x?