BARANG UNTUK BAWA KE HOSPITAL

Hye mommies! Siapa pernah bersalin di IIUM/UIA kuantan ye? Boleh tak nak tahu barang yang kene bawa? Kelengkapan baby apa yang kita perlu sediakan??

2 Các câu trả lời

barang baby basically just baju seluar + bedung, nappies, wet tissue, cotton balls, minyak telon, dah. kalau swasta selalunya banyak dia dah provide. nak tahu apa hospital tu provide, better sis tanya dia direct. kadang dia bertukar2 ikut availability atau polisi etc. next check up nanti tanya, atau sis call je terus pun boleh.

5mo trước

personally saya rasa better lengan pendek, seluar panjang. sebab Malaysia ni panas. kalau nampak baby sejuk, boleh adjust double bedung ke etc. bawa baju berbutang/zip depan supaya senang doktor nak check up baby. hospital gov selalunya guna bedung hospital sepanjang di wad, jadi bawa satu je bedung just untuk balik, cukup. di UIA tak sure. tu kena pastikan dengan pihak sana.

Private hospitals mostly sama. Just bawak pakaian untuk discharge je (mom & baby). Nak lebih tepat, tanya terus nurse atau admin kat situ. Sebelum bersalin admin akan bagi list barangan apa yang kena bawak. Kalau awak tak dapat lagi list tu, minta kat diorang.