Anak kurang minum susu

Hye mommies.. nak tanya sikit. Normal ke anak kurang susu sehari 2 ni sejak nak masuk 3 bulan.. tpi dia aktif je. Dia lebih prefer tidur drp minum susu

4 Các câu trả lời

Anak saya nak dekat 3 bulan pun sama macam tu. Sebab memang bagi dia 3oz, kadang2 tu dia dah pandai tahan pakai lidah taknak hisap. Padahal memang before this bagi 3oz habis je. Saya rasa ok kot as long as berat dia normal and tak meragam

baby sy pun camtu gap 3 4jam sekarang, sblum ni dh biasa gap 2jam, sekarang bila sua susu mmg bazir jela dia buat main tolak pkai lidah 😅 tapi mmg makin dia berusia gap menyusu bertambah, dia minum pun bertambah onz nnti...

ank syg pun sama sllu gap 3 jm/4oz skg ni 2oz ja..slbh nya dya ggit2 ja puting botol tu..tp dya ok xmeragam n aktif..mggu dpn klinik 3 bln bru saya tnya nurse normal kha mcm tu rsau pkmbgn bby xnaik ja..

Anak sy pun mcm tu , lagi 2 hari nk masuk 3 bulan. Malam tidur pukul 8pm, sampai 4 pagi pun dia tknk menyusu. Paksa pun tknak. Dia lebih rela tidur. Jadi sy cuba bg susu siang hari banyak..