Baby berhenti sendiri gunakan Pacifier

Hye mommies nak tanya ade tak pengalaman anak2 sendiri yang dah taknak pacifier ?? Stat dari umur berapa? Honestly agak risau. Tpi tengah cuba terhadkan . Baby twins kadang2 mmg nk tido nangis teruk tkde puting. Kalau siang tk pakai puting takpe je

1 Trả lời

anak sy tolak pacifier sendiri sejak umur 7bulan. mungkin sbb dia dah byk makan dan minum, perut dah kenyang dan selesa. sekarang bila tunjuk pacifier dia geleng kepala dan gelak2 je. 😅 mungkin sis boleh cuba jgn bagi dia nampak pacifier tu. cuma beri bila perlu shj. boleh juga google utk dptkan tips.