berat badan / darah rendah

hye mommies , mcmmana nk naikkan berat badan and darah rendah ? alahan dah tkde tapi berat badan and darah tk naik 🫠 #firstmom #ingintahu #bantusharing

2 Các câu trả lời

Darah rendah as in anemia ke? Ikut saranan doctor siss.. biasanya hb low memang dr akan start ubat..lepastu make sure compliant to medication,ikut teknik yg betul bila makan ubat and makan buah yg kaya vitamin C jugak sbb it helps with iron reabsorption..then diet lebihkan sayur tinggi zat besi macam bayam and daging..

Amalkan diet suku-suku separuh, lebihkan sumber protein dan lemak sihat.