tali pusat bayi

hye mamy smua...nak tnya biasa nak letak apa spaya tali pusat bayi cepat tanggal?

29 Các câu trả lời

Rajin2 cuci pusat baby guna ubat dri hospital lepas tukar pampers..kalau tak ckup bole cari kt farmasi..

Pakai ubat yg nurse bg.. Sapu keliling tali pusat & menggunakan kapas tau pengorek telinga kapas.

Pastikan sentiasa kering after mandikan baby and sapu ubat yang hospital bagi kalau ada.

tak perlu letak ubat yg hospital bagi tu ja bagi cepat kering. nanti dia luruh sendiri

Letak ubat hospital bg tuu then biarkan terdedah bkn ttp skli ngn pampers

Pakai ubat hospital bg je..nanti die kering sendiri hujung tu and jatuh

Xperlu letak apa2 cuma cuci dgn ubt pusat yg nurse bg je dh cukup

Ubat hospital tapi biat je dalam seminggu 2 minggu cabut la tu

Sentiasa sapu ubat yg hospital bg lepas baby mandi

Pakai krim hospital.. Cuci bg bersih dan kering