Aktif menendang dlm perut

Hye korg, ni anak kedua sy tp sy pelik sbb kalini punya baby aktif sgt sgt dlm perut ni pdhl baru 5 bulan. Takpe ke ek korg ? yg sebelum ni nk kira fetal kemain senyapp je 😅😅 agak2 baby girl ke boy ni ye 😁😁

2 Các câu trả lời

tiap org berbeza, ada yg awal ada yg lambat. menendang tu tanda baby sihat & respon kpd ibu. nak kira FKC kan 28w. so kenapa nak pelik? lagi satu, dah dekat 100x ulang ni, nak tahu jantina dgn scan SAHAJA. baby tendang sehari 30x ke, perut lonjong mcm terung ke, garisan perut sampai lutut ke apa tak menentukan jantina bayi. please😭😭😭

saya sama mcm sis anak sulung dulu nak rase dia tendang pon lbat . yang adik dia ni , 4 bln dah rase ni 5 bln lebih kemain aktif dia tk kira masa . kdg saya pelik + risau jgak sebenarnye . sbb dia terlampau aktif sgt ..

2y trước

haah btol tu sis .. kdg2 hati ni asyik nk g scan je sbb risau tp kalau pk blk okay je kottt .. hehehe 🤭🤭