Air ketuban leaking 💦

Hye ibu2 semua , nk tanya klu ada rasa macam air meleleh dekat bahagian celah punggung itu ke air ketuban ?? .. meleleh sikit jer tak basah seluar dalam pun & tak meleleh pun dekat kaki kalau bangun .. bila sentuh tak berbau pun .. tp sntiasa berair .. dlm masa yg sama baby mengeras skjap2 n rasa sakit nyilu di bhagian bawah perut & kemaluan .. rasa bednyut jaa ... tanda2 nak bersalin ke ?? Adakah sy kena terus ke hospital ?? or biar betul2 sakit terok n air ketuban pecah banyak baru pergi hospital ?? Buntu laa sbb 1st baby 😥 klu ada yg berpengalaman mohon share plzz .. sy skrg 38minggu 5hari #firstbaby #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Waktu anak pertama, sebijik pgalaman mcm sis, pergi hspital,doc cek dan ckp cume keputihan, rupanya normal keputihan makin byk bila diakhir mggu nak brsalin nii.. hehe.. 38mggu sy cek kt hspital, 39mggu sy dh brsalin, time kat Labour room tgh mneran tu,doc yg cek sy tu siap ingat sy lgi, pastu tegur ' bukan awk ke yg dtg mggu lepas kta leaking tpi sbenrnya keputihan tu? " smbil trsengih, heeee, malu shayee.. klu sis was2 boleh jek gi cek, bila depa cek tu, depa akan cek laluan skali, mmg mmbantu cepatkan bukaan pastu..hehe..

3y trước

ouhh yaka .. tp keputihan mmg bnyak pun .. tak gatal tak berbau tak bercampur darah ... maknanya sy kena tgu ja laa lg smpai betul2 sakit .. or air ketuban keluar bnyak baru pegi hospital ..

klau sy mse ank ke 2 pecah ktuban kt rumh mcm bunyi belon meletup tu..tp leaking dia mmg non stop la..bpe kli ganti pad pun tetap basah..ni tgh mnunggu hari 39w preg yg ke 4 x taula tanda apa pulak kli ni..sbb 3 ank sblm ni smue tanda lain2..