Kembung perut/sakit perut

Hye ibu ibu yang berpengelaman, apa tanda2 bayi kembung perur? Genggam tangan tu salah satu tanda bayi kembung perut ke? Nak tanya apa yg ibu ibu selalu lakukan sekiranya anak meragam menangis disebabkan sakit perut?

2 Các câu trả lời

genggam tangan tu tanda dia lapar biasanya. anak saya kalau kembung, saya perasan bila sentuh perut dia, dia keraskan perut sebab sakit rasanya. selalunya saya sapukan minyak telon, urut2 clockwise, buatkan senaman untuk dia. tapi kalau dia tengah nangis teruk tu pujuk dulu lah.

2mo trước

baby saya direct breastfeed takat ni, usia 3 minggu. jadi taktau brp oz 😅

sapu minyak telon dkt perut baby...