Buka buku pink

Hye bakal mommy, sya nk tanya time buka buku pink diorg akan scan bby lagi tak? Or kena scan klinik luar sahaja?

8 Các câu trả lời

Smlm sy ade ke kk utk buka buku, dia bgi tarikh booking dulu sbb skrng bru 10w..nt 12w bru buka buku.. Sempat la sy tnye nurse tu, klau sy da scan swasta mse 6w, nt bila kite buka buku kk scan lagi x? Nurse kata doc akn scan nk tgk bby.. If ape2 case, dia terus detect.. Sbb mse sy gugur taun lpas, kk xscan mse buka buku. Then, mnggu dpn tu sy bleeding, gugur, mksudnye kndungan sy mmg xjadi tpi sbb kecuaian nurse kk xscan, xdetect mse tu mmg ade problem..

1y trước

Mse sy pregnant yg pertama dan ke2 (gugur) dua2 ade cyst.. Doc pakar kata hormon mngndung nnt bila kndungan mkin bsar at least dlm 4bln, cyst akn hilang sndiri.. Tpi perlu follow up pakar juga utk monitor.. Kndungan sy yg ke3 alhmdulillah xde cyst..

Sy scan sbb period sy x stabil, so doc xdpt konfem tarikh bersalin. Nt scan lg 2 weeks sbb still doc x dpt nk konfem saiz embryo kecik lagi. Sy bru 6-7mgu mcmtu.

1y trước

Kk kan bg scan sebulan skali je. Klo rezeki insyaallah dpt scan🥰

Ada tapi depend on doctor bg tarikh sekian2. Tak selalunya scan lah & gap jauh sikit tarikh melainkan ada kes

time buka tu mungkin tak scan. tapi ada waktu2 yg Dr KK akan scan utk tengok growth baby.

1y trước

Ouhh maksudnya kalau kita nk tahu time tu bby mcm mna kena scan luar la kan

Kalau sy doktor akn scan masa first buka buku pink.. Sbb doktor nk ukur pembesaran baby

1y trước

Wahh alhamdulilah🤲🏻

Hi, time saya hari tu 7weeks dia scan

1y trước

Saya rasa boleh je, awk ckp saya nak check kandungan saya. Nak tahu posisi apa semua tu.

Mse buka buku pink sy pn ada scan .

1y trước

Ouhh okayy tq sis