Buku pink klinik kesihatan

1st time nak buka buku pink. Biasanya nurse akan buat apa? Ada scan? Check darah? Or ambil maklumat sahaja?

5 Các câu trả lời

pgalaman sy,xada scan..nurse suruh scan confirmkn pregnant kt klinik lain baru buat buku.next appoitment baru scan.bawa bil alamat tempat tinggal,surat nikah,ic..lambat la sikit proses nk buat buku,sbb nurse akan cek air kencing,timbang berat,cek darah, tny2 dan akan cek breast..

Sediakan document lengkap spt yg klinik desa / klinik kesihatan request. 1st check up, nurse akan interview sikit tentang history & latar belakang family, awak & suami. Urin test / HB test / Blood test awak & suami / Timbang berat & ukur tinggi.

kene sediakan fotostat ic suami isteri ngn sijil nikah pastu nanti doktor tanya berat tinggi amik darah untuk test hiv ngn kumpulan darah doktor akan tanya suami merokok ke ad mak ayah kencing manis darah tinggi ke ngn cek payudara

first tu akan check upt kencing then klu positif nti kena refer dgn doktor utk scan kandungan berapa minggu and EDD

ambil maklumat. cek payudara thyroid. amek darah. ada scan kalau xde rujuk klinik swasta scan.