camna nak tau brpa weeks dah hamil untuk haid tak menentu

Hye bakal ibu semua.. Sy nak tnya camna nak pastikan brpa weeks dah kita hamil sbb kdng2 period sy x menentu. Kiraan haid sy pun antra 29-38 hari. Sy ada tanda2 hamil mcm pedih perut. Rasa mcm kena gastrik sblm ni xda. Suhu bdn kdg naik g 3.7 ke atas tp x rasa demam kdg normal, Sakit kepala je. Pastu balik2 kencing wlupn jrg minuk air, berat bdn pn dh naik wlu x mkn berat sblm ni x prnah naik brt bdn wlpn xmkn.

18 Các câu trả lời

Saya pun haid tidak menentu... Setahun belum tentu period kalu tak makan ubat.... Penantian setelah 5 tahun akhirnya terjawab juga....bila kita mengandung ada perubahan yang kita boleh rasa... Dan boleh cek upt setelah 14 hari lewat g tu....kandungan di kira dari hari pertama kita Last period juga...

Saya pun haid x mnentu... 3 thun lbih bru ada rezeki Pengalaman jgak la pergi klinik cek asyik skit prut mcm gastrik.. doktor bgtau sya gastrik... tp saya ada firasat nak cek UPT last" +ve.. Naik double line bru g klinik scan doktor bgtau dha 9 week... Alhamdulillah... rezeki Allah nak bg tahun ni...

Awak kena kira ari pertama awak period setiap bulan.. Walapon period awak xtetap.. Mcm sy period setiap bulan mmg xtetap.. Tp sy kira dri hari pertama.. Contoh bulan ni awk period 3.2.2020 kan.. Bulan depan awk period awl seminggi dari bulan lepas awk kena kira ikut bulan baru..

Sy pun jns period tak menentu. Sy tahu sy mengandung masa tu dah 8week+. Sy bg je tarikh last hbs period lepas tu doctor scan nampak edd kita. Lebih kurang ade jarak 2 bulan dari tarikh last period.

sy pun jenis period x teratur. doktor ikut tarikh scan utk tau dah berapa weeks & edd. kalau ikut tarikh last period x tepat. ni utk situasi saya la. org lain mungkin lain pula caranya

sy pun period tak teratur. ikutkan last period due date bulan 5 ..tapi bila scan..doc ikut perkembangan janin . my due date ikut perkembangan tumbesaran janin ialah 28.03

Kena kira drp tarikh pertama dtg period Mcm sy hari pertama period 19/1/20 Hari ni g check 24/2/20 ( 🤰🏼5minggu)

Kena scan sis baru boleh tahu. Kalau ikut manual, memang takkan tepat biasanya kalau period tak teratur.

Mcm mn tahu hamil? Test upt +ve? Atau sekadar firasat? Simptom?

Saya jns haid x teratur ..3wk dah bole cek