Putih ii pada gusi

Hye Assalamualaikum nk tnye baby sye baru 2 bulan lebih nk msuk 3 bulan...normal ke putih ii dkt gusi tu..sye lap pkai kain xmau hilg nk kata keras x pasti sbb ank x bgi usik putih ii tu...ape bende eh putih ii tu? Maaf la first mom so xtau sgt😓#ingintahu #seriusnanya #firstmom

Putih ii pada gusi
7 Các câu trả lời

anak saya dulu ada jugaa, putih putih kat gusi sebijik mcmtu. lap pakai kain basah suam suam pun tak hilang. lama lama benjol putih tu akan hilang sendiri. tapi saya still tkthu sebab apa 😅 sebab waktu checkup tengok tengok da hilang da, pastu lupa nak tanya nurse sebab apa. search kat google mmg benda tu akan hilang sendiri. https://my.theasianparent.com/bintik-putih-pada-gusi-bayi/amp kalau berlarutan, masih tak hilang next time checkup boleh bagitahu nurse 🥰 kalau nak tumbuh gigi biasanya gusi akan bengkak nampak kesan bentuk gigi

salam sis..klu ikutkn awal sgt gigi tu tumbuh..sbb gigi dpn yg akn tmbuh dulu, klu ad bby yg lahir2 ada gigi , di panggil gigi neonatal pn gigi depan..klu nk kepastian.better bwk g klinik gigi..nnt Dr akn diagnose..☺️

Saya taktaulah. Cuma yg saya pernah baca dr share kalau ada putih2 kat gusi better bawak check detect tu apa sbb ada baby kena kulat susu tu saya xtau nak panggil apa.

Baby sy pun ada ni. Baru ingat naak tanya dalam ni awak dah tanya. Tumpang baca jawapan jela. Baby sy 3 bulan. sSebijik sama macam anak awak tu. Bila tekan macam keras2 sikit

8mo trước

haah kan ahaha xpela sme ii dpt jawapan

ada yg lahir2 ada gg pon ada tau. ada je yg tumbuh awal sis. tak semestinya gg depan dulu. hee

8mo trước

ouh yekee bru tau...tq ii

maybe nak tumbuh gigi

8mo trước

ouhhh okok

Gigi kot

8mo trước

yeke...x awal sgt ke lgipun slalu nye gigi depan dulu kan🤔