Rebonding & colour hair sewaktu pregnent ?

Hy mommy² , nak share lah ada kah para mommy mommy kat sini dulu pengalaman sewaktu pregnent yang pernah rebonding rambut dan colour rambut , Ada apa apa efek kah pada mommy n baby sewaktu proses semua tu ??? Sbb sy blm lagi try rebon or colour semasa pregnent ,sewaktu blm pregnent pernah lah ..HAHAHAHA ni semasa pregnent ank k-4 ni nak sangat proses bercantik - cantik !!! Aura nak berlawa ... So ada kah yang prnah lalui macam sy ? . .boleh share ya Thnkyou.

2 Các câu trả lời

Sy faham perasaan awk sis. Masa pregnant anak no 2 ni mmg nak cantik2 je. To answer your question, takde kajian cukup yg kata warna rambut bahaya pada kandungan. TAPI. Dinasihatkan lepas dulu 1st trimester. Kalau masuk salon, digalakkan pilih salon yg ada pengudaraan yg baik sbb bau chemical boleh jejaskan kesihatan awk dan kandungan. Especially first trimester. Walaupun awk pergi salon just nak cuci rambut pun mmg perlu pilih pengudaraan yg baik ya.

1mo trước

okey thnkyou sis for infrm , ☺️☺️☺️

nurse saya ckp masuk trimester kedua dah boleh colour rambut tapi jgn la pergi bau pulak benda tu hahah, saya pun nak pergi colour rambut minggu depan 🤣