4 WEEK ALAHAN

Hy momies! Sy nk tnya kndungan sy baru 4 minggu tpi sy dh rsa sakit kpla , rsa mcm nk demam tpi tk demam . Boleh ke tmpal koyok ? Minum pure air kelapa ? Sorry sy bru first time jdi mmy ni. #pleasehelp #bantusharing

5 Các câu trả lời

koyok kan lekat kat kepala tu kan. sy rasa boleh je. air kelapa plak sy masa 1st trim haritu minum je nk bg ada tenaga. alhamdulillah takde apa². sis try minum sikit kalau xde mslh boleh teruskan.

9mo trước

mk sy bgi if dh masuk kandungan dh 4 bulan ke atas , lg pun dia ckp klau minum skrg bhya sbb awl pregnancy tp sy nk sgt minum

Ada yang kata awal kehamilan tebu & air kelapa memang tak boleh. Dah dekat2 due 7 bulan ke atas baru boleh minum air kelapa, untuk dapat kulit baby cantik & mudah bersalin

haii.. saya pernah keguguran.. ada tips utk elak dr berlaku keguguran sekali lg 😔 saya risau.. apa yang perlu saya makan utk kuatkan rahim saya.

9mo trước

Boleh amal doa ni jgk

koyok is no. air kelapa can tapi ambil yg kosong (no sugar, no ice)

9mo trước

bila2 pun boleh. 1st trimester boleh, 2nd trimester boleh, 3rd trimester pun boleh. mcm sy mention, sy minum sepanjang pregnancy. bila demam, sy cari air kelapa. bila haus, cari air kelapa. gitu la

tahan jk sis.. nnt dh 5 weeks akan kurang..