40week 1days xberanak lagi

Hurmm.. Xade tande ape2 pun lagi.. Lompat bintang dah buat.pujuk pun dah.. Jln itik pun dah..still xade tande.. Hati ni mula risau sbb nak kena allert dgn pergerakan baby yg semakin susah nak rase sbb dah besar..bile xgerak sikit,mule gelabah..risau nye ya Allah.. Hrapkan dpat la beranak sebelum tarikh serah diri. Ni dah overdue ni .doakan sye dipermudahkan dan dpercepatkan bersalin yer mommy2

17 Các câu trả lời

kalau saya..saya serah diri sbb saya rase baby mcm kurang gerak..disebabkan dah overdue 6 hari..dr induce..xsampai sehari..anak berak.. lastnya kene operate..atas bwh jln sekali..Allah ja yg tahu..tp saya rase bersyukur tergerak hati pergi je spital ckp anak kurang gerak..rupanya mmg Allah dah jentik hati saya..itu anak 1st ya..

saya dulu pun sama anak pertama overdue , tapi saya pulak tak kena induce dulu kena biar selama 3hari sebab dorang syak saya ada tiroid 😪 cek2 padahal takda apa pun .. pastu baru lah kena induce 2x je tak silap mula2 doc nak bagi salin paksa dia pecahkan air ketuban tetiba anak terberak dalam air ketuban pastu jantung dia pun lemah kenalah emergency ceaser ..

Assalamualaikum,,nak kongsi crite sya hri ni juga tngah mengandung sudah 40weeks 5 hari juga xade tnde ape2 risau juga la ni,,kite doa sma2 smoga di permudahkn sgala urusan,sihat baby,selamat,lahir dngan normal juga smpurna amiin,🤲🙏😭🥺🥰💪💪tetap semangat para mommy2,

Semoga awk dipermudahkan bersalin.. 🤲🏻😊 baby masih syok dalam perut ibu dia... 🤭 saya dulu yg pertama overdue 4hari... alhamdulillah, dipermudahkan jgk sebelum tarikh serah diri... 🙂

moga dmudahkn sgala..Sy 38w 3d.. harini rasa kerap ngeras...sakit dtg 5mnit skli..tp still boleh tahan...sbb xkuat sgt..xtaulaa nk bernak atau false contraction je.. sy xpegi hspital lagi..Ank k5..

Sy ank 1st betul² on EDD. Ni ank 2nd Dr bg surt warded week 41 if xbersalin lgi kne induce. Weekend ni da ajk husbnd jln² ronda mall😆 37w4d .. Moga dipermudahkan sis

alhamdulillah sye dah selmat bersalin 10/07/2022 baby boy ...40weeks 4days.. xade kena induce sbb tande turun 2 hri seblum trikh serah diri ..alhamdulillah dipermudahkan ..

2y trước

Alhamdulillah, slmt berpantang ibu ♥️

Klu bole bsma ngn suami kerap.. air mani bole mbntu mpercepatkn bukaan.. slh stu tips ye.. mgkn agak lawak tp hakikatnya btl

2y trước

ya..sy pun rs kaedah ni salah satu cara utk cepat bersalin..tp sy bukan la kerap sgt..tp biasenya cepat je nk bersalin lps bersama..x tau la kot hanya kebetulan..

semoga dipermudah kn sis sya pun da 38.5d blm jgk da tnda2 X lama sampai due. smoga kita smua ibu2 d permudah Kan n cpt bslin..🤲

Boleh cuba nipple stimulation sis. Sy suka buat sblum bersalinkan anak pertama walaupun xtau yg tu sbenarnya boleh induce labor 😅