4 months pregnant.

Hubby doesn't try to put his hand on my belly. Only did it when i hold his hand to my tummy. Normal?

247 Các câu trả lời

My hubby selalu letak tgn at my belly then bercakap ngan bby, luahkan perasaan dia, kadang sampai menangis kepenatan. Dia rapat sangat dengan anak, apa2 dia cari my belly first.. macam aku dh x wujud plak.. haha tapi x apa, seronok rasa kasih syg yg dia tunjuk at mmy n bby 🥰

4y trước

Oooooooo yekeeeeeeeeeeeeeeee

Normal rasanya sis. Suami saya pon jarang pegang perut syaa. Melainkn sy tarik tangan diaa letak kat perut. Tapi bukan beerti dia tak sayang. Dia sayang cuma penat bkerja buat dia lelah. Jangan risau sis, kalau dia tak sayang mesti keperluan lain dia tak uruskan. Momy fkir baikbaik je yee.

Hmm... Lelaki mmg x sama mcm kita... Waktu sya frstrimester dia x pegang pun perut ni.. Saya pun heran.. Da second trimester... Bla da nmpk baby bump... Barula dpt kiss n usapan tuk baby dalam perut.. Rasanya dia tggu baby btl2 lekat.. Elak rasa kecewa klau misscariage??

Normal dear.sama lah sy pun..kdg2 terasa ati jgk kan..perasaan kite je tu..tp bila dh 6 mnth ni kdg2 dia letak.mgkin xberani lagi kot.dh lama dh ade rase baby gerak2 baru dia rasa nk pegang.baru excited..xpe dear jgn salah faham dgn husband..jgn merajuk tau😘

hahaha... biasa lah... husband kalau minta pegang @ cakap dengan baby... x nk buat... tapi bila wife yer dah tido... wktu tu lar husband usap & kiss perut... ingt wife yer tgh tdo ke... cuma ckp husband x nk... kata yer tunggu baby msuk 5 bulan baru ckp dgn baby... 🤣🤣🤣

Normal. Maybr husband sis takot cederakan baby. Macam husband saya jugak, takot2 nak pegang perut saya. Takot tersalah tekan kuat. Tapi kalau tengah tido dia suka peluk area pinggang. Dia ckp tkot sy tdo tergolek bawah katil. Sbb sy x selesa tido asyik pusing kiri kanan. Hahahaha.

Sy dr awal pregnant suka suruh suami letak tangan dia kat perut sy. Sbb dulu selalu sakit perut asal dia letak tangan di perut mesti sakit tu hilang 😂 jd memang sampai skrg 5 months pun dia suka pegang perut. Terutama kalau sy kata baby tendang. Laju tangan dia mau rasa

saya dulu ank kedua suami xpegang sampai saya kecik ati. sampai memendam rasa, baby keluar muka suami sbb byk pk pasal suami😂 ank pertama muka saya. ank ketiga dlm kandungan skrg suami br sekali pegang🙄 blh jd para suami takut nk pegang😅😆🤔🤭

3y trước

Sama mcm sy. Ank ke 3, lgsg tak pnh pegang perut. Mcm dingin. Skali lahir, ank mmg ikut muka ayhnya sgt. Smp skrg pn, jd ank kesygn ayhnya. So positifla. Dia x pegang bkn sbb x syg.. Cuma kte ofkos kecik ati, mcm xsuka dgn prgncy tu😅

Mgkn sbb masih baru, 4m mgkn tak nmpk lg, kdg mgkn dia pun terlupa puan mengandung. Takpe ingatkan la, borak ckp psl baby. Puan offer dia pegang perut. Mgkn husband risau ke if pegang kuat & sebagainya. Nak lebih kepastian puan tanya husband, kenapa jarang pegang perut. 😊

First2 tu memang suami tkut pgg perut.. Hehehe.. Sbb tkut tetekan ke.. Apa ke.. Tkut baby x selesa.. Hehe.. Tpi lelama dah ok. Kadang dok rasa geli.. Hehe.. Sbb anak dia mi aktif kat dlm.. Dia bgtau masa tidur pun.. Baby aktif dlm.. Hehehe.. Comel.. 💞💕❤️😂