4 months pregnant.

Hubby doesn't try to put his hand on my belly. Only did it when i hold his hand to my tummy. Normal?

247 Các câu trả lời

Same goes to me sis. Just think positive. Klau mcam my hubs sbb dia tkut pegang prut I bsar but when he's ady slept I sllu hold his hand to my tummy. Hahaha. Lpas dia tbgn I akn tnya u ada rsa tak ank u tndang td, then dia akn ckp geli. Im scared laa sayang. 😆

Normal. Husband sy pon jarang nak pegang perut saya. Tapi sesekali ada juga dia pegang dan usap usap. Positif je. Kadang suami mungkin kurang bab tu, tapi bab lain dia okey. Misalnya, dia xpernah lupa tanggungjawab dia kat kita. Jaga time kita ada alahan ke kan.

Husb akan bg reaction muka happy sgt bile bagitahu die baby tgh gerak. So that time la die ltak hp and trus usap my belly and ckp² gn anak die.. alahai so happy bile ddy to be mcm tuh. Lagi best bile die pegang bby bump sy smbl bercerita and bacakan surah²..

normal if first baby . sb dorang rasa awkward kot suami saya dlu mcm tu saya suh pgang bru dia pgang . skrang mngndung ank ke 2 dah ok sllu pgang2 prut tnya khabar baby xyah sruh dah 😅😅 to ade je smpai anak 5org pun mash rasa awkward 😅😅

sama mcm saya juga.. tpi bila perut semakin besar. mulalah dia pegang, usap2 perut. kdng tengah2 mlm, kita dh tidur sekali terkejut tengok suami perhati perut, rupanya tunggu tendangan baby.. kdng smpai tertidur usap perut saya😅

Suami sayang Tak pgg langsung Masa mengandung bila dah keluar dia lah yang Paling happy sampai mengalir air Mata now pregnant anak no 3 pun sama dia cuma layan lebih anak no 1 & 2 nnti keluar takut no 1 & 2 cemburu pulak kan

Suami saya memang suka usap perut saya hari2 balik kerja, bangun tidur & sebelum tidur akan usap perut & berborak dengan anak. First baby jugak nii alhamdulillah memang tak awkward lansung dengan perubahan wife kee baby kee alhamdulillah ♥️

Suami Saya Pulak Excited Kemain.. Apa² Pon Mesti Cari Perut Dulu .. Sebelom Tido Bangun Tido Nak Makan Nak Mandi Pergi Kerja Balik Kerja Lepas Checkup Ke Mesti Perut Dia Cium² Usap² Dulu 😭 Kadang Rasa Iri Hati Jugak HAHAHAHAHAHA 😂😂

4y trước

Ooooooo yekeeeeeeeeee

If its first baby. maybe suami xtau camna nak react or show dia syg tp x bermakna dia x syg wife yg mengandungkan anaknya tau. bila pregnant kita lebih perlukan perhatian. its normal so luah dgn hubby perasaan tu. jgn pendam nanti makan ati

dont wort sis! suami sya pun jenis bgtu mmg bukan sweet type. tp sy tau dia syg baby sbb dia kerja keras utk buat saving baby dan beli brg2 baby. sometimes, cara org interprete love to berbeza. dun wry ok? i bet he is excited just like u!