tak berakkk 😩😩

hrtu ank sya try isomil jd smbelit laki sy belikan ubt lawas njis dkt farmasi decide trus tukar susu lama s26 pink sblm ni ok cuma jeluak tu yg pakai blik tp ni dah 4hri xberak jugak sembelit smula ke ? Sya da buat urutan still sma jugak risau laa tkkan tukar susu lgi sya da try buat cair still xberak jugak

3 Các câu trả lời

Sabar ye sis. Baby ni mmg kita kena try n error susu. Biasa kalau penghadaman ni, sis boleh try susu NEO BABY. Baby sy dlu serasi susu tu. Tp dia mmg berak 2 hari sekali tp poop dia ok tak keras, dia membuang pun xmeneran. Cuma perut dia kembung je minum NEO BABY. Sy jumpa dr, dr suggest susu NAN HA. Alhamdulillah mmg serasi sgt dgn baby sy. Perut pun kurg sgt kembung. Tp sis bole try neo baby dlu, kot baby sis serasi xkembung. Neo baby mmg utk sembelit

12mo trước

doc suggest jugak susu nan HA tp dia jdi btmbh2 btuk sya da mcm2 guna susu enfalac meragam , anmumlac sembelit , s26gold selsema batuk bkahak , frisolac hijau meragam , dutch baby ruam , lactogen dia reject , nan biasa cirit , isomil sembelit teruk , s26 pink jeluak 😭

anak sy pun kadang2 4 hari x berak p doc cakap normal sbb usus anak kita makin befkembng. dia bole dibimbangkan bile anak berak n menangis .lau x. its ok .anak sy minum dupro sblm ni ok. seminggu ni cirit lak. p x ngis.

kalau jeluak biasa tu xpe sis.. jangan smpai muntah memancut tu yang bahaya dan jenis yg keluar kot hidung . kalau setakat lpas mnum jeluak tu bnda normal masih boleh dtruskan mnum