da check in ward @ 40 weeks coz GDM diet control

Hr ni genap 40 weeks..dengar td doc nk IOL saya. (Induce on Labour) .benda yg paling i takmo sekali..tp mendapat jugak kalini.. tp takpe.. sbb da lm sgt da kan? Mama pasrah dan menyerah saje la..paling awal 7.30 pg esok..kena tggu lagi...huhu..bby selesa dok dlm agaknya..spot darah tu rupanya smalam saja ada. Hr ni takde langsung..baru nk posing dgn maternity uniform for the last moment branak..skali nurse tegur dr jauh... Tak bole ambik gambar kat sini ye... Mommy akur ajela...sorry!!! hehe

1 Trả lời

Hi mommy! Sy ms 40w pun serah diri jam 2pm gtu. Heheheh. Tp doc ckp, kalau ada bukaan 3cm sebelum esknya 730am, tak perlu induce. So sy ms warded tu cangkung lah, bjalan lah.. Malam tu terus ada contraction. 3am dh 3cm so tak perlu induce... Pastu baby keluar sebelum 730am hehehe.