Pregnancy Question ❣️

How many months of trying before you guys got pregnant.. please comment below.. Need motivation. Feeling very down.. 😞

50 Các câu trả lời

I got pregnant at the right time!!💖💖💖 Tak pernah stressed out myself, cause I believe in rezeki. In fact, after 2 weeks kahwin org dah tanya I if dah ada isi? Siap pegang my tummy like hello? Those people mmg takda common sense and being disrespectful. Ada juga yg asyik paksa kita pergi IVF la, check la apa la.. But we know ourselves better and God knows us best!!! He will give us at the right time. I got pregnant at 5th years of marriage and I am incredibly happy!! Hahahahaha I enjoyed travelling, exploring the world, developing my career, playing games at theme parks, main lari2 dlm rumah with spouse, and literally everything withy hubby 😁😁😁😁😁 And yeah, then we got pregnant. At the right time, very thankful & blessed! I never do IVF, I never care what ever pressure people trying to put on me cause THIS IS MY LIFE & I LIVE MY LIFE AT THE FULLEST, MY WAY! 💖 Believe in God. He loves us & He will always gives us THE BEST!🌟🌟🌟🌟🌟

7 bulan, tu pun bukan main stress, mood down, ada laaa jugak mulut² yg berbunyi, kita jawab "benda kalau boleh uli² pkai tepung, dah lama siap".. 2 bulan sebelum preg ada 2 kali gaduh, sebulan sekali, yg sy prasan 2 kali gaduh tu esok auto period, lpastu dah xnk gaduh² n xnak berharap, thu² lekat.. Alhamdulillah, walaupun hanya 7 bulan, sy faham mood down tu mcm mana 😫😫 dan alhamdulillah sampai skrg xde gaduh² dah sbb suami malas layan 😅😅.. semoga awak kuat ok, abaikan mulut² yg berkata, dating dulu puas², nanti dah ada anak pergerakan agak terbatas.. insyaallah sampai masa ada laaa tu.. sabar ok,, teruskan usaha dan enjoy.. semoga dipermudahkan segala urusan awk

4mo trước

terima kasih banyak untuk motivate saya ❣️

Been married for 1y2m, me and husband memang planning taknak baby for at least 1 year tapi masuk bulan ke 11 kami dah start ready nak ada baby. 3 months later i'm pregnant, alhamdulillah Allah izinkan. Awak jgn rasa down okay? Sentiasa percaya anak tu rezeki dari Allah, so tiap kali solat jangan lupa doa minta kat Allah okay? Buat masa sekarang ni awk enjoy je dulu masa berdua dgn hubby, berjalan gi mana2 berdua. Jangan terlalu stress pasal anak ye, sampai masanya nanti mesti Allah bagi kat awak. Be strong🫶🏻

kahwin 6.6.2022 at the age 30 years old terus lekat tp bulan 8 miscarriage then lekat lg bulan 10 tp bulan 1 miscarriage lg skali dari bulan 1 smpai 5 rehat dlu bulan 6 start try tp xlekat then bulan 8 (sy n suami both) start minum susu kambing kurma (efferty 2 jar, lazz susu kambing kurma 2kotak, bin maleeq susu kambing kurma 2 kotak jgk) bulan 11 test upt positive now 18 weeks 5days..(awal pregnancy ada turun darah n spotting, onn duphastone smpai week 20) doakan sy ada rezeki kali ni..

married feb 2019, started trying nov 2020, did IUI treatment march 2021 and march 2022, did first IVF july 2022, did surgery for endometriosis march 2023, did second IVF july 2023. Now 35 weeks pregnant, ready to see my longg awaited baby in a few weeks. my advice, if you already try for 6 months and failed, both husband and wife must go and seek treatment from Dr. If I decided only to stay at home and try ourselves without getting any treatment. I might never see my baby. all the best!

Alhamdulillah 6 bulan lepas kahwin pregnant. Tak pernah terfikir nak dapat zuriat awal, tak pernah bincang langsung bab anak dengan husband. Just menjalani kehidupan berumah tangga macam biasa. Sedar sedar pregnant. Rezeki. Semoga dipermudahkan juga buat awak & suami serta pasangan lain yang masih belum punya zuriat. Jangan putus asa berusaha. InsyaAllah Dia akan bagi pada waktu yang tepat. Mungkin sekarang Dia nak bagi awak & suami lebih banyak masa berdua dulu.

3 years to be exact and now first child 6 yo. Ni yang saja mencuba untuk 2nd baby sebab banyak halangan. Cuma setahun yg terakhir ni akhirnya pi check Dr sebab dh mula serius mencuba tapi x lekat juga. Dr check semuanya normal. Memang belum rezeki namanya. Last 2 bulan, buat ovulation test setiap pagi dan petang masa tengah subur. Terus bersama suami bila hormon paling tinggi. Alhamdulillah akhirnya lekat rezeki.

Ank 1st setahun 10 bln..mcm2 dah dgr org kta siap ckp kte mandul😭 tp alhamdulillah Allah bg bila Dia rsa kte betol2 dah sedia.. ank 2nd 5 tahun..sma mcm ank 1st..mcm2 usaha cara smua dah buat..sbb teringin nak tambah😅 alhamdulillah msa bday kte tue dpt tau pregnant..seronok syukur sgt.. awk jgn sedih2..enjoy dlu dgn husband..pikir positif..Allah tau bila waktu terbaik utk Dia bg zuriat kat awak

9 years = 108 month😆including people said tonsss of bad word because don't have children yet at that time. my motivation to u. don't downgrade your self just because u don't have child. U will have them once the time is right. trust the procees. eat healthly food,live a happy life.do what you like. be nice to your self. u can be sad and low but don't drang to long time.

Setahun lebih (serious TTC) Tapi tempoh perkahwinan masa tu dah masuk tahun ke-5. Tahun ke-6, selamat lahir kan anak. 😊 Tenang, reda, syukur dan sabar. Bila kami serious TTC, jaga pemakanan, kerap bersenam, elakkan stress dan yg penting, kami buat ujian kesuburan. Mana-mana yg kurang, kasi improve.