Breastmilk

How to get more breastmilk

13 Các câu trả lời

sebelum milk booster, try dulu : 1. kerap df baby 2. skin to skin method 3. minum byk air suam. 4. urut / marmet 5. Pump / power pumping 5 langkah utama ni tuk stimulate demand. key die demand n supply. kalau bende basic ni x apply dulu, milkbooster ape skalipun mmg x jalan. ni tips sy dpt + pengalaman sndiri. sgala horlick, oats, ubi dll pun x jalan. sy tru power pumping, susu meriah sampai skrg. dan paling penting, jgn try product milkbooster konon2nya pekatkan susu la. cuma jaga pemakanan dan tempoh pump / nursing dan tuk dptkan more hindmilk rather than foremilk. boleh follow page Happy Breastfeeding Malaysia + Noorfazila bt Abdul Rahman utk dptkan ilmu pasal breasfeeding.

5y trước

zurairah : bagus tu. amal bende2 organik dan semula jd mcm yg puan sdg amalkan tu. pasal produk milkbooster pulak, mostly xmembantu kalau step yg sy ckp ni x amalkan. kalaubade amvik sbrg milkbooster dr segi produk serbuk, kemam or bancoh tu, perhatikan kencing baby. kalau extra kuning means ade bahan dlm milkbooster tu tp kdgn lemak x brubah pun. maafla, info sy x le gkap sbb sy lupa pulak term tu. boleh follow page yg sy dah tukis kat atas. dorg lg pakar. ni skrdar perkongsian peribadi sbb rata2 tgk manfaat milkbooster tu overclaim. siap dpt putihkan dn muluskan kulit bayi. daftar kkm sbg mnuman tmbhan tp manfaat selit bende merapu mcm tu. mana boleh putihkan kulit bayi. tu kan genetik. saat ibu2 tdesak nak meriahkan susu, mmg mudah tpedaya

sis... baby kerap susu x? klu boleh bagi baby susu setiap 2 jam?... Saya akan pastikan baby menyusu walau dlm tido Saya akan kejutkan... baby Saya dah berusia 45 hari Saya masih belum mulakan penyimpanan stok sebab baby masih kerap menyusu direct.. klu nak petua byk Kan susu bdn Saya byk makan ayam... Dan sayur karot putih... Dan mkn hendaklah ikut waktu utk pastikan breast penuh dengan susu... lg satu makan oat...utk sarapan

Demand and supply.. Even if your baby doesn't feed, you need to pump also.. Create yourself a time table to pump so your body know this time need to produce milk.. Make it consistent. Try also to eat milk booster.

dlm bulan pose cmni..kene sahur nasi ke oat ke susu kurma ke,so far sy bf sy amal susu kurma nga air kosong cukup, nasi xmiss bila sahur, try hocliks milo or nestum milo

syafiqah : df tu direct feeding.. ajar baby latch on aerola, bukan fomus d puting. kdg2 xlekap dgn btul pun jd punca bby mengamok.

5y trước

owh tq.😊

Kerap kan df, kalau baby xminum lama pam susu ty, yg penting lg banyak demand susu, lg byk supply

Kerapkan minum air suam, mkn lauk jnis yg sup2 dan kerapkn mnyusu utk baby.. Lama2 susu akn bnyk

makan kurma, jagung or roti jagung pun okey, delima or pati dia untuk booster

minum susu kurma Farm Fresh atau blend Fresh milk fullcream dengan kurma🤗

saya masakkan wife saya sup lobak putih saja.. berkesan.