Ibu2. Ada yang bersalin di swasta tak? Boleh kongsikan yang affordable dan yg okay?

Hospital bersalin

9 Các câu trả lời

Saya bersalin hospital Pusrawi, KL sebab ada pakar, hospital rakan bayi dan islamik. Department O&G tiada lelaki. Daripada nurse, bidan, cleaner, penghantar makanan sehingga ke doktor O&G semuanya wanita. Kecuali paediatrician. Kalau paediatrician anak kita doktor lelaki, nurse akan inform dulu sebelum doktor melawat. Lelaki yang ada dalam department tu hanya para suami sahaja 😊 Starting price range untuk normal delivery (solely normal tanpa apa2 bantuan atau ubatan) ialah 3k-6k. Czer 8k-10k. Ini untuk normal working hours. Luar working hours saya tak ingat berapa. Pengalaman saya sendiri normal(vacuum) + mom with GBS and GDM on diet, total bill RM10k++.

Swasta smua actually affordable je kecuali kalau ade complication masa bersalin or lepas bersalin contoh emergency czer, anak kuning kena stay warded, anak masuk nicu. So apa2 pun nak bersalin swasta tu blh tp prepare je siap2 duit 20-30k dlam tangan. Mcm my husband dia mmg standby untuk bersalin 35k incase ape2 jadi. Apa2 pun smoga dipermudahkan urusan smua mamy2 skalian masa bersalin nnt termasuk diri saya aminnnn ..

Bagi saya swasta banyak yg affordable. Cuma dia jadi tak affordable kalau tiba2 emergency czer or ada komplikasi pada mommy & baby (even bersalin normal like anak kena tahan nicu). So kalau nk playsafe, boleh go for fpp. But if money is not an issue, boleh go for swasta.

Di OHANA Specialist Centre 2019, sy bersalin normal ambil pakej single room total bill RM2,9k shj. Skrg sy tgh menunggu hari untuk bersalin di tempat yg sama, ambil serinity pakej RM4,9k incase emergency ceaser pakej serinity nie dah include semuanya.

hospital razif (klang) & hospital umra (shah alam).. starting price murah sikit dr kpj.. *sye bsalin kt hospital razif

9mo trước

ye.. razif pun utk low risk.. sblum bsalin kne 3x checkup dlu.. klu sume ok, bru bley bsalin sne.. klu high risk memg dyorg x amek.. klu lps bsalin baby ade prob, dyorg akan refer hospital klang..

Semi gov pun okay, hukm /ppum. Sy ppum emergency czer n epi stay 6hari 5mlm. Bill 2.9k almost 3k. Bill ank 500

Standby around 15k..kalau bill exceeds 15k mtk tuka ke gov. yg penting proses bersalin kat swasta.

kpj. utk normal dan klu bby xde komplikasi. if czer semua hsptl tak affordable.

Sy hari tu beranak kpj + emergncy czer. Habis tak sampai 8k.

9mo trước

Sis warded berapa hari?