Hi Ibu😁share2 ilmu...

Hospital bag nnt kena letak barang apa ye? boleh bagi list x... barang baby dn barang ibu... dan barang2 wajib kena beli untk bayi dn ibu..sy ni ibu 1st time..... dan nak tanya susu newborn kena beli ke taku x keluar susu... jenama pampers new born...apa2 je lah..yng ibu bawak p hospital... dan barng2 ibu sediakan dkt rumah...

2 Các câu trả lời

brg hospital sikit ja klau xde pape masalah pempers , tisu basah, bedung , bju lengan pendek, stokin bby, topi bby, kain batik, stokin ibu, seluar dlm pakai buang, bra, baju salin, tuala mandi, berus gigi, sabun mandi , sweter, minyak aingin, thermos, cawan, sudu, chager phone/power bank, ... susu tepung tk perlu, jenama pempers new born amik yg biasa je sbb bby baru lahir dia kerap kencing dan berak... x perlu beli mahal ii, kt rmh ank first beli lh tab mandi, sabun mandi smua, kain napkin stanby, baju lengan panjang, lengan pendek, bengkung baby, topi, stokin bby, minyak urut bby, barang pantang ibu, pam susu dgn botol ni jika perlu, bag baju baby, tilam bantal baby dll... bnyk sngt klau ank first ni, ikut kemampuan awk lah dan kesesuaian awk.. jgn beli jika x perlu nnti membazir

2y trước

car seat, stroler tu dh kluar hospital bru pikir... klau bajet lebih nk beli awal pon okey je