scan hanya nampak kantung

hii..sy sekarang 11weeks..first scan haritu 7weeks hanya nampak kantung sj ukuran 5weeks..second scan pon nampak kantung sj,tapi kantung nmpak mcm da xcantik,2mggu lagi doc suruh datang..if xde heartbeat jgk doc nk cuci...??..sape y pernah alami mcm nie...??

21 Các câu trả lời

Saya first preg haritu gugur juga. 8w scan kantung still kosong. Next temujanji taksempat bleeding terus ke kecemasan dan pakar sahkan kndungan xmnjd pada time tu dh 12w. So sy plih utk tggu lg 2mggu dtg balik skiranya xgugur sendiri.. 3hri lps balik tu sakit ya amat kantung jatuh sendiri tp xhbs semuanya still kena dnc... Kata doktor kalau kandungan xmnjd ni dia akan btahan 3bulan shj dlm diri dan akan gugur sendiri jatuh.. Sy jatuh 13w.. Kiraan kita kiraan kantung mmg ngam2 sui 3bulan dia jatuh sendiri.. Tp doa la baik2, rezeki Allah kan.. Tkdk sapa tahu masa depan... InshaAllah

sama la... doc suj tggu 2w for scan balik tp sy dh tao kantung tak cantik so sy decide utk cuci bile doc bg date sblm cuci sy mkn tapai n klpe then pg tue ikutkn nk dnc tp dia kuar sndri so doc just check utk bersihkn saki baki je... bg yg tak tahan sakit tue sakit juga laa better biar kuar sndri dari dibius 😌 moga sis kuat... Allah the Best planning.. keep usaha tawakal n doa inshaAllah ade lebih baik menanti 😋

Sy pown sama 1st scan masa 5week nmpk kntung je..2nd scan 11week pown sama nmpk kantung..then doktor bg surat srh refer dktor pakar kat hspital...blom smpt jmpe doktor pakar dye dah jatuh sndiri....so sy xperlu cuci....b4 jatuh sndiri tu sy bleeding teruk...tp ahamdulilah..Allah nak bg lg rezeki after sbln gugur sy pregnant skarang dah 7months..

Sy pon hritu kena tngu 2 mngu jgk. Tak sampai 2 minggu, malam lps dpt appt tu terus rsa contrction yg amat sakit, lpstu kantung turun sndri. Pergi emgncy, deorg guna muncung itik tu dgn ape ntah utk korek kluarkan baki2. Lpstu terus kne check in wad satu malam. What an experience. Stay strong sis 💪

Sama macam keadaan saya. Buat masa sekarang saya nasihat positive jaa. Tunggu next scan apa doktor cakap. Kdg2 baby mungkin kecik. Mungkin jgk baby x develop mcm saya. Bleeding dan terpaksa ke emergency dan doktor masuk camera utk check dari bawah. Apa2 pun sabar. Kalau memang rezeki insyaallah Ada tu

Pernah jugak awal tahun 2017. Half gugur sendiri, half lagi kena cuci. Alhamdulillah 8 bln lepas cuci, pregnant semula wlupn doc tak bagi pregnant sbb yg gugur tu sbnrnya partial molar. Doc sedang pantau masa tu supaya x jd kanser. 😅

Hye sis.. Sy Sama cm sis... Now dh complete miscarriage.. Baru lps discharge tgh ari smlm..admit 3 ari 2 mlm cz bleeding.. Alhamdulillah sy x cuci.. Cz kantung kluar sndri.. Moga sis dipermudhkn segalnya.. N bby ok jew ya

Saya pernah masa 5 week. Di rujuk ke hospital dan scan dari bawah nampak kantung. Lepas tu repeat scan 2 minggu kemudian keluar darah stain2 coklat. Doktor kata nak gugur. 2 minggu kemudian saya gugur dan dnc

sy pon mcm sis jgak Feb2019 prggy 7week kantung ksong bila scan repeat scan msih ksong shingga 11week die turun sndiri n complate misscarriage😿 Stay strong ya😌

Sabar ye sis..sy pn pernah alami bnda yg sama last year..sy d&c sbb kantung dh pecah..kuatkan semangat ye..insyaAllah ada rezeki lain..