Makan Kimchi

Hii sy sekarang almost 7weeks preggy. Boleh ke kalau makan kimchi time pregnant?

7 Các câu trả lời

Depends jugak sis. Sya masa anak first mmg mengidam makanan Korea. Kalau boleh tiap hari mmg masak kimchi beef stew with tofu. Try Sikit2 dlu. If perut ok, then alhamdulilah. Jgn mkn terlampau pedas nnty sakit perut. Tup2 anak saya lahir mata sepet, putih mmg mcm oppa. 🤣

Bergantung pada badan sis. Kalau nak ikutkan xde masalah sbb kimchi ada kandungan probiotik yang tinggi . Tapi sebagai langkah berjaga-jaga, makan sikit2 dulu, tgk reaksi badan mcm mana. Saya sendiri makan je kimchi, memang fevret sepanjang preggy kalini 🙈

setakat jamah utk hilangkan mengidam boleh kot. sbb kimchi tu berasid & perap lama mcm tapai. so tak berapa elok nk makan byk2. pregnant ni kena makan real food & berkhasiat. yg tinggi nutrisi utk ibu & baby.

hmm sikit ok👌kalau buat healthy kimchi and fresh kimchi ok je.. jgn pedas2....jgn perap lama... i syorkan kimchi fresh buatan sendiri.. 🤤🤤 sebab preggykan... food healthiness intake is important 🌹❤️

mkn lah apa pun tp jgn berlebihan.. bila berlebihan mmg bawa kemudaratan.. lebihkan mkn yg berkhasiat

Semua blh mkn cuma jgn berlebihan je la.. pastu bergantung pd org jgk la jenis tahan ke xtahan badan

entah la .. sye bedal je .. g soulgarden semata2 kimchi tu ahhahahaha .