Kimchi

Boleh ke makan kimchi waktu mengandung ? ? Terliur betul kalau tengok kimchi ni ? #16weeks

8 Các câu trả lời

Boleh inshaa Allah tapi skit jerlah kot buat rasa-rasa. Sebab saya pun baru makan dan waktu tu belum buat pregnancy test. Sebab craving sangat dan the best part dapat jumpa yang Healthy Kimchi. Lepas makan perut rasa uneasy. Asalnya waktu Kimchi tu sampai, nak rasa skit jer, sekali sedaplah pula... dok meratah. Later perut rasa uneasy. Hehehehehhe. Waktu tu suspect kandungan baru dalam Week 5/week 6. Tapi lepas tu kalau makan, ambik skit.. buat rasa jer... Contoh cara nak makan, mcm makan sambal belacan. Letak skit jer.. colek2 makan dengan hidangan utama. 😁

Blh sis , sy baca dr article nie https://parenting.orami.co.id/magazine/amp/bolehkah-ibu-hamil-makan-makanan-fermentasi/, tp cuba sket dlu sesuai atau x dgn bdn , sbb sy x le yg ada prebiotics masa mengandung nnt cirit , klu nak bli bli kat https://www.marimogo.com/ :)

5y trước

Sama2 :)

Sy pnah jgk mkn.. Msa awal pregnant sbb teringin.. Tp makan sikit jek sbb masin.. Haha.. Jnji lepas tekak dpt rasa mcm mna rasa nya cukup dah..

Klu mknan mentah tdk d galakkn sis..tp kalu smpai trliur,cian baby tu..mkn la tp jgn selalu.

Sy mkn jgak mse trimester ke2 dlu..sbb trliur..tp mkn sikit je skdar lepas kn tekak ngidam...

Sy mkn je msa awal2 pregnant dlm 8 weeks. Kimchi buat sendri.

Sy mkn je abis sbungkus

Wow... Sdp nye kimchi.