Naik flight di awal usia kandungan

Hii, sy nk minta pendapat, bolehkah sy menaikkan flight ketika usia kandungan masih 5 mggu? Terima kasih

8 Các câu trả lời

Ats bdan masing2.. stgh2 org xboleh sbb tekanan pesawat tu mngkin boleh mnyebabkn keguguran.. ramai org xsarankn naik flight masa trimester 1 tp ad jer org boleh naik.. lau xnk ambil risiko.. baik tggu trimester ke 2..

Saya hari tu 4 mggu naik flight.. tapi mmg saya x tau pon saya pregnant masa tu.. 🤣.. and alhmdllh sis.. atas badan masing2.. kalau x berani better tangguh.. moga sis sihat je ok..

blh rasa kalau bulan dah besar baru tak blh takut terberanak dalam flight nanti mcm adik sya Hari tu 7 bulan sebab cuti kat Sabah dia org yg jaga

Saya few times naik masa first trimester. Masuk 28w baru airlines tak bagi naik melainkan ada surat doctor

Boleh je. Sy 12w naik flight ke Sabah, alhamdulillah ok je. Kena consult doc kalau dah 28w ke atas

Klu xde masalah kesihatan blh rasanya.. Sy tgu smpai 2nd trimester baru berani.

Sy dulu doc tak bagi sbb baru sgt.. takut xkuat je.. berjaga2 je lah ye

Boleh, sy slalu ulang alik