Tips hilangkan mual

Hii saya baru 6 minggu. Tapi loya nya ya Allah.. ada tips tak nak bg hilang loya / mual ni.. saya kalau blh 24/7 nak sedut air sunquick sbb mual sgtt tak tahan. Sampai rasa nak muntah sbb jemu asyik sedut air yg sama. Atau memang kena tahan je? Dah makan bermacam benda masam tapi tak tahan lama.. bila rasa dia dh hilang kt tekak, dtg blk mual tu. bila asyik consume lagi rasa nak muntah.. perut pun rasa mcm berangin.. tolongg siapa2 ada experience yg sama tak?? #firstbaby #firstmom #bantusharing #ingintahu

2 Các câu trả lời

Sya itu hari layan buah-buahan seperti Tembikai anggur Apple dan lain” mangga asam je sya tidak layan 😅 syukurlah sekrang 21 minggu DR pun tanya kalau masi munta”loya sya cakap dah hilang

2y trước

Tulaa buah oren tu kalau blh setiap masa nak makann.. sehari saya makan 2 bijikk 😂 kirenye loya mual ni akan kite hadap berapa lama? The whole pregnancy ke?? 😭😭