Gatal gatal

Hii nak tanya saya skrg pantang hari ke 36, skrg ni bdn naik ruam dan gatal2. Dia naik biji2 bulu roma tu dan gatal sangat. Ada ibu2 yg ada pengalaman sama tak? Apa cara nk hilangkan gatal2 ni ye? Harap dpt bantu 🥹

1 Trả lời

sama, sy pun kena last week. pergi jumpa dermatologist, reason sbb alergy. kdg2 ada mknn or environment kita alergy. bila pantang lg cepat react sbb bdn still recovery. Dr bagi sy prednisolone (steroid pill) and lotion utk eczema sbb alergy sy teruk sgt smpai berair2 jadi eczema and bengkak kaki. alhamdulillah skrg da ok cuma parut2. kalau x teruk, makan loratadine pun ok utk kurgkn gatal2.