Susu Fernleaf 1-3tahun

Hii mummy. Nak tnye ad tak sape2 yang guna susu Fernleaf 1-3 tahun? Boleh sye tahu bancuhan nye tak? Brape scoop? Sebab dekat pack tulis 180ml dgn 40g susu. Risau buat pekat anak sembelit pulak. Thankyou 🤗#pleasehelp

6 Các câu trả lời

Sy mmg ikut sukatan pada pek tu tapi selalu sy kurangkan 1-2 sudu. Sebab susu formula semua banyak gula je. Sukatan tu bukan kena ikut betul sangat. Company susu tu sekadar nak biar susu tu cepat habis dan kita akan beli selalu je. Kalau ikutkan dari segi zat, kandungan gula dalam susu tu lagi banyak dari zat. So kurangkan sikit pun tak apa.. bukan setakat susu, apa2 makanan minuman lain yang ada gula pun sy tak kisah untuk kurangkan sukatan. Kurang sukatan bermakna kurang gula. Untuk zat boleh tambah dengan makanan seimbang yang lain. melainkan susu tanpa gula macam fullcream boleh la ikut sukatan sebiji2 pada pek. Sekadar pandangan dan cara sy

ank sy mnum ssu fearnleaf..sy xikut sukatan pn..sy buat 3 scoop air 300 alhamdulillah ok..berak pn.ok..klau ikut sukatan dye mmg pekt..pstu nti ssu cept hbis..nk jimt Kos sy kurg kn.. alhamdulillah 2 thun mnum serasi..tpi Lau nk ikut sukatan bole je..yg pnting berak n kncing ank ok xde masalh..

guna scoop susu warna hijau yg dpat free brand lactogen kot.. 4 scoop kecik, setakat ni no problem pun. susu 1-3 ni kandungan gula tak setinggi full cream or family pack

2y trước

Yeke puan? Sy tgk ingredient fernleaf full cream tak ada gula..

klo btol nk kurg gula guna similic lactoce free ke.. anak sy dr kecik guna tu. mmg ad rasa lain skit dr susu bby lain. lps tu bru sy tukr similic intellipro

Saya Pakai scoop Dutch baby. Kurangkan susu 2scoop dr air

xde experience