10weeks pregnant

hii mommies semua . nak tnya klu msuk 10weeks dah kurang rsa alahan and rsa cramp perut dkt ari2 tu dh brkurang normal ke? makan pun tiada selera kekadang & kdg lmbt mkn 🥲 risau lak tk dpt jga baby 🥹😭 hmm #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Bagi kebanyakan ibu hamil normal. Elakkan makan lambat ya, risiko pedih ulu hati. Tingkatkan selera makan dgn makan berteman dan minta suami suapkan. Hilangkan risau itu dgn ilmu kehamilan, keibubapaan, penyusuan, penjagaan anak dll. Banyak fasa baru kehidupan yg kita bakal hadapi bila ingin menimang cahaya mata. Kuatkan semangat dengan redha, syukur dan sabar! 👏👏👏🤲🌻

jgn amalkan mkn lmbat.. kalau xde selera skali pon kena makan jgk sikit sbb janin tgh nk berkembang.. lagi besar janin lagi ibu perlu mkn lebih..