bed rest / mc

hii. ada x mommies kat sini yang penah doktor bagi cuti utk bed rest? doktor ada bagi sick certificate tu sekali x? selalunya berapa lama ye? #Spotting1sttrimester

17 Các câu trả lời

saranan saya, pergi emergency bagithu pasal spotting. bedrest je la kat hospital. sbab kadar nak bedrest kat rumah tu xde 50% je . sekian. kalau pikir ah bosannya duduk hosp, ha ikut ko la kak.. kalau gi swasta berapa hari je dpt surat mc tu. spotting is a first sign maybe misscarriage. mencegah sebelum terlambat. kalau rasa lepas ni boleh pregnant lagi, xyah je pergi. sekian.. ps : saya xkecam. cuma kena strict sikit, sebab saya selalu kena hadap patient yg degil xnak duduk wad even spotting or bleeding ada. bila baby dh xde, kami nk tolong cemana 🥲

12mo trước

Yeke? Kalu pergi swasta ckp la nk mc utk bedrest? Sbb saya dah rujuk klinik swasta semasa bleeding tiada pula doc bagi mc utk bedrest , segan pula nk mtk mc

saya kandungan kedua keluar spotting kt tmpt kerja skli drah fresh sbb sy kerja berat2.. terus bos bg blik halfday.. terus sy pergi klinik doc sruh bedrest.. sy dpt 3hri mc.. time rest kt rumh ok.. masuk kerja balik kluar lg.. takut kndungan ggur sy p klinik n mntk mc lg.. lpas tu Alhamdulillah ok.. kndungn prtma dh ggur 11week.. tu sy rsau

Sy jumpa gynae kat hospital swasta. Saya spotting dari minggu 6. Spotting makin teruk dan tak henti lepas 2 minggu. Takut betul akan gugur. Sy dpt MC 1 minggu lepas tu. Lepas sy bedrest 1 minggu, spotting dh henti.

12mo trước

Pergi klinik kerajaan atau swasta sis?

saya dapat mc 2 hari. dapat sijil cuti sakit. saya ada spotting masa tu. and saya minta mc sehari. tapi doctor bagi 2 hari. total saya bedrest 4 hari. start khamis sampai ahad.

Mcm sy 1st trimester mmg mntk wfh je.. skrg dh 3rd trimester pn sy wfh.. 2nd trimester je sy masuk office.. tp tu kalau sis keje office.. and kalau bos memahami ok je..

sy hri tu alahan teruk .p kk tk bgi mc ,dr india tu ckp org lain pom alahn jgk ..pstu g hospital trus msuk ward 2 hri , bdn kurg air sbb asyik mnth

Sy dpt 9days mc in total...plan for induce in 7days ....boss advice to take mc...drag for another 2days ..take 9days mc in total 😅

1y trước

Bestnya dapat boss yang memahami

Saya dapat mc 3hari dari klinik kerajaan. Alhamdulillah hari kedua dah stop. Bedrest dan ambil duphaston untuk kuatkan rahim

Sy dapat 3 hari.. actually boleh dpt 1 minggu tp doctor x berani kasi sebab masatu sy baru kerja 1 bulan kat tmpt baru..

Sy dpt mc pada hari dtg klinik sahaja. dktr takkan bg extra cuti utk bedrest. Sy masih dtg kerja even ada spotting.

1y trước

ada sbb bleeding awal pregnancy dapat la mc sehari..huhuu