First baby

Hi mommies. Yg ada experience, bila you all start beli barang baby? Is it too early or not if i beli sekarang sbb now I’m in 6 months ??

217 Các câu trả lời

Beli je waktu bila2 pun. Beli sikit2 je, baby cepat besar 😬 mostly sy byk beli kt shopee, kalau rasa nak “me time” bru kuar p aeon beli baju. Tu pun tak byk, 2-3helai je 🤭🤭

boleh je beli sekarang dear..beli sikit2 mana yg perlu..baju tu better beli sikit sbb newborn cpt besar..mcm saya,beli baju yg saiz besar sikit sbb geram sgt tgk baju baby comel2..😅

Sy nk msuk 8 bln bru beli 😅...cume ktil dgn set tilam dia je sy tmph awl 😀 suami x bg beli awl2...tp sy usha je awl2 brg baby... Penuh la sy punye shopee cart haha

better start now, bli skit2. at 36w, everyttg shud be ready. mcm sy dlu, mmg awal2 dah prepare, skali at week 32 kene warded smpai bersalin. mujur dah siap prepare brg baby.

xawal lah.. sedang elok ready brg yg ptut.. then nnty boleh cek balik klau2 ade ape yg terlupa.. sbb bersalin ni xtentu awal ke lmbt. tahu2 nnty dh sakit je..

sy baru beli dlm mggu ni kndungan 7bulan...tp mmg trase laa duit abes... kalau dah 4bulan boleh la beli sikit2 dlu... lgpon kalau lmbat2 nnt kita yg tak larat nak bjalan

i beli kalau da confirm gender..biasanya i akan buat detail scan just to be sure of the baby's gender..lepas tu i akan beli barang..i start beli barang 6-7bulan ke atas

Better sekarang.. Sy pun 6 month.. dh beli sikit2.. Nk sekali gus nti xmampu pulak.. Tak larat jln lama sgt pun ya.. Atleast 8 month tu nti dh prepare semua.. 😁

rasanya bila awk dh tahu jantina boleh kot..sy blum stat beli...lagi..tggu gender reveal baru stat nak beli..hrap2 cepat la tahu jantina..skg baru 4bulan 3minggu..

masa saya preggy start 7bulan ker atas baru beli brg baby even excited nak beli awal .. org ckp tak elok beli awal awal tapi fikir yg baik baik jer 😊