Pusat bayi timbul (hernia) baby girl

Hi Semua, baby saya sekarang nak hampir 7minggu tapi pusat masih timbul, lebih-lebih lagi bila baby meneran pusat lagi nak tersembul (gambar). Baby semua ok tak meragam, minum susu mcm biasa, perut tak kembung, kencing berak pun normal. Mommies lain pernah ada masalah ni jugak tak? Biasa nya bila pusat ni akan kedalam & baik semula ye? Risau tengok😭

Pusat bayi timbul (hernia) baby girl
66 Các câu trả lời

kalau pusat bayi timbul saya rasa normal, kalau baby tak sakit okay je kot tapi please rujuk doktor or nurse untuk pastikan tiada apa apa ya

Mcm sy ritu tuam pusat bby dgn tungku lepas mndi... Memula nmpk trsembul kuar..lepas bpe bulan tuam ... alhamdulillah pusat bby ok 😉

Masa sapu minyak angin dkt perut tu. Lpas sapu cuba pusing + tekan sikit dkt pusat bby. Tpi buat slow2 je la..jgn tekan kuat2.

gelek2 kan dgn syiling 50sen besar tu lau ada, pastu barutkan dia , buat la brp hari nmpk la beza nye kedalam sikit pusat tu

mak saudara saya guna lada hitam pastu bungkus macam tungku, panaskan lepas tu tuam pada pusat baby. alhamdulillah ok

Kena slalu tekan lembut dgn minyak/ tuam n pakai barut. In shaa Allah nnt tenggelam sendiri. Ini yg nurse KK suggest.

sme cm baby sy....letak duit syiling then tape....buat hari2....bile 6month pusat dh msuk ke dalam....jgn risau....

Penah nampak Org dulu2 selalu letak syiling kat pusat baby yg timbul.. sy pun tak psti elok ke tak buat camtu

2y trước

haah ibu saya buat mcmtu dkt anak jagaan. semua cantik pusat :)

X pa sis. Normal tu. Anak sy pun sama. Sampai 2-3minggu camtu la kalo x silap. Kejap lg tenggelam la tu😊

Baby girl ke ni?? Lau bby girl risau kena angin pasang...sbb sblom ni anak asuhan saya pon mcm ni jgak ...