Keguguran 7weeks 3days

Heyyyy...mommmyyy smuanya yg pernah mengalami keguguran brapa lama mommyyy bru pregnant lagi???kongsi kn lha pengalaman sbb syg bru keguguran ary nie genap seminggu sya keguguran anak first..kdang kala semngat hilang..rsa tak kuat..mgkin bila mommmmyyy share pengalaman kita blew lagi rsa lega☺️ Silakn share yeah mommmyyy

38 Các câu trả lời

Sye gugur kandungan pertama waktu 5w mcm tu bulan 7 tahun lepas. Punca sbb kene influenza B, sye demam panas teruk sngat yg akhirnya turun darah and gugur. Sedih mmg sedih sbb kandungan pertama, plus hubby excited sngat nak jadi ayah. Dugaan tu mmg berat sye x tipu. Kadan tgok org pregnantjadi sedih. Tpi lama kelamaan kami bole terima dan anggap je takde rezeki 😊 Sye jarakkan 3 bulan utk rehatkan rahim. Means mmg sje plan nak ksi rahim baik betul. Masuk bulan keempat kami ttc smula dan alhamdulillah terus lekat 🤗 skarang preggy bru nak msuk 14w. Doa sye ukt sis, semoga tabah dgn ujian dan sntiasa bersangka baik dgn Allah s.w.t. bak kata doc, bila kita gugur sbenarnya tuhan pun nak lindung kita dri lahirkan baby yg x sihat atau x ckup sifat Nnt kita akan lgi sedih dan menyalahkan takdir. So hikmahnya mungkin tuhan nak bg yg lebih baik 🤗 moga ade rezeki sis utk hamil semula ye ,amin in shaa allahn

Sy nk share kisah sy..Sy gugur ank first genap 16 minggu..sy demam hampir 5 hari..dehiydration..sebelum gugur tu keluar keputihan yg x normal sbb dh mcm kaler kuning hijau..dh ad bakteria infection..tut2 mlm tu air ketuban pecah dan hanya keluar lendir drh ..esk pg2 g hospital drh turun lg byk.Dr cek baby masih ad heartbeat dan sy kena warded..4 hari lps tu baby dh xde heartbeat..jd trpksa induce utk melahirkan baby..tp kena d&c jgk sbb tertinggal uri kt dlm..syg baby dh ckup sifat..dh nmpk jantina ank lelaki..Dr nasihat lps 6 bulan baru boleh hamil lg..sbb kira mcm beranak..tp sy cuba nk conceive balik slps abis pantang 40 hari..tp belum ad rezeki lg..skrg kira2 dh 4 kali period..harap ad rezeki sy lps ni utk hamil lg..doakan yg baik2,,dn bersabar ..

5y trước

inshaAllah..Terima kasih ats doa nya😍

Saya pernah 2kali miscarriaged. First masa ogos 2017, masa tu kandungan 3 bulan. Baby x berkembang. 2nd gugur bulan puasa tahun lepas May 2019. Baby nk masuk 3 bulan, baby x berkembang jugk. Dua dua keluar natural. Tak perlu d&c. Habis pantang, Sebulan kemudian bulan rasa x sedap bdan mcm pregnant. Check upt, positif. Msa tu feeling takut and tak excited dah sbb rasa mcm dah trauma since 2kali dah gugur. tapi perancangan Allah kita tak pernah tahu. Nk masuk 4tahun kahwin, Alhamdulillah now sy dah nk masuk 26weeks. Harap baby sihat sampai 40weeks. Doakan saya dan baby #firstbaby

5y trước

Samala.. sy ada history gugur 5 kali.. yg kali ni, rs takut kehilangan lebih menguasai daripada rasa excited tggu baby lahir bulan March ni.. takut yg baby x survive sampai sana..

Sy pernah keguguran anak pertama, sedih dan sakitnya hanya tuhan yg tahu, penantian selama 2 tahun dipinjam kn kbahagiaan smentara.. Sy kguguran masa minggu ke 11, baby da xda heartbeat.. Awl2 tu mmg down sgt, tp syukur ada husband dan family yg supportive.. Positifkan diri balik dan berusaha semula jaga kesihatan, pemakanan, berurut dan terus consume asid folic, alhamdulillah dgn izin allah lepas 5 bulan lekat semula. So tips sy jgn sedih lama2, jgn putus asa jgn putus doa semoga allah berikan rezeki zuriat pd waktu yg tepat untuk puan dan kita semua😘

Sy kgguran thun 2017 , msa tu mybe dlm 4-5 weeks .. sy cek upt neg then dsbbkn sy rsa lenguh bdan , sy mngurut .. msa mngurut kat bhgian ari2 bidan stop dy ckp mcm nk jd budak tp xde rezeki mgkin sbb dh tersentuh tmpat dia .. Balik je dri mngurut trus bleeding beserta sakit mcm cntrction dan keesoknya kluar cebisan kantung ... Skg sy preg ikutkan 11weeks tp doc blum ptuskan lagi bhwa sy mngalami silent mscrige atau tdak tp janin sy dh 5x scan msih xnmpk heartbeat ... So skg sy redhakan jelaa apa2 shja yg berlaku .. Btw ank sy yg sulung dah 5thun ...

Saya pernah keguguran 7weeks juga..anak ke2..pastu sambung ttc..setiap bulan menanti double line..sampaikan saya hampir give up..bagitau husband kalau saya x boleh hamil lagi macamna..Alhamdulillah husband tenangkan saya..kena redha dgn ujian..selepas 3 bulan menanti baru lekat. Baru faham perasaan orang yang sedang TTC walaupun baru 3bulan diuji..sangat sakit. Semoga wanita2 yang TTC segera diberikan zuriat..Aamiin

Saya 21weeks beranak anak tetiba takde heartbeat. Itu kategori bersalin bukan gugur. 6bulan baru ttc balik. Biasanya kalau awal lagi di bawah 12wks.. lps 2 atau 3 kali period dah boleh ttc.. apa2 pun lebih elok refer terus dgn doc dan minta nasihat yer. InsyaAllah next rezeki.

Lpas sy keguguran dlu doc ada pesan klu boleh rehatkan dlu badan selama 3 bulan lpas tu boleh try preg lg... sy preg lg kemudian hanya selepas setahun sbb mmg x planning nak preg dlm masa terdekat selepas keguguran tu... semoga urusan sis dipermudahkan yang penting sis kena jaga kesihatan

sy pun baru je miscarriage 4/7 hari tu. 14weeks. baby da cukup sifat da. 😔 1st baby after 3years TTC. takut sgt nk pregnant lgi. tp sy akan tunggu atleast 3 bulan. biar bdn n rahim btol2 sihat kan. ape2 kite mampu merancang. Allah yg tentukan rezeki masing2. 😊

5y trước

Insya allah smga akan ada yg lbih baik..

sy pn pernah keguguran ank first.. bln Dec2018, masa tu dh 9w.. alhamdulillah bln Jan2019 allah beri rezeki skli lg..skrg tgh tggu due.. sy doakn sis kuatkn smgt,smoga ade rezeki lg pd sis&suami.. mmg akn down..tp kne kuat smgt usaha&tawakal..in shaa Allah..

5y trước

Yeah sis..aamiin..smga smuanya baik2x shja buat sis..smga d permudahkn smuanya..