kurang selera makan

helo semua, anak saya dah masuk setahun tapi masih kurang selera makan. haritu check up berat 7.4kg je 😭 mcm mana nak handle masalah mcmni? kena bagi vitamin ke apa ke?

kurang selera makan
1 Trả lời

Awk boleh cuba: 1-search mknn yg menaikkan berat bdn bayi..contoh avocado, cheese.. 2-Kadang2 jarak waktu menyusu ngn wktu mkn dekat sgt so baby mkn sikit..kena gap sejam or dua jam lps mnyusu bru bgi mkn.. 3-kalau baby tolak makan, mama kena kerap offer mknn..letih lh sikit. 4- pelbagai mknn baby..boleh try bihun baby, baby oat, spaghetti (tgk ingredient dlu)..boleh buat nugget homemade tnpa grm, gula, & msg (isi ayam, nasi, sayur diblend then kukus) Selamat mencuba