Kurangkan Kadar Gula

Helo mommies??Nak tanya macam mna nak kurangkann kadar gula ya??Sebab kadar gula sy 7.5 tapi nak kurangkan juga takut kencing manis???selain dari kurangkan mkn mknan manis apa lagi yang boleh kita buat??thanks mommies yang bagi pendapat?❤

9 Các câu trả lời

Elakkan susu ibu mgandung... Mnum susu low fat dr dutch lady or ape2 jenama...kurgkan mkn buah2 yg mnis.. Sy slalu mnum air limau sejuk tnpa gula..klo hri bsp pon lagi laa sy mnum..nasi klo sis nk tukar guna beras perang pon bgus..tp sy mula2 jee mkn tu..pastu da pkai beras biase cuma kurgkan kuantiti nasi tu..suku suku sparuh je portion tu... Cm sy xley trua cut gula jd pitam...jd sy akn ambik.gula cuma kuantiti tu xsperti sblum.ngandung..

4y trước

Terima ksih sis...,😍

Kurangkan makanan yg bermanis sis. Amalkan diet yg sihat. Lebihkan pengambilan sayur-sayuran, kurangkan pengambilan nasi, makan buah, susu lau blh minum yg fresh milk sbb nurse pernah bgtau anmum blh tinggikan gula dlm drh. Bykkan minum air and jgn skip meals. Ni lah nasihat yg doktor bg i semasa i sangkut gdm. Thanks to god my sugar level is under control whenever i check.

4y trước

Sy dah tak minum anmum sebab byk org ckp kadar gula dlm anmum tinggi...jadi sy stop minum skg sy minum susu kambing jarang dah minum manis...minum juga tapi dalam satu hari 1 kali saja

Saya baru buat bsp..pg 4.9 tgh hr 6.3 ptg 4.3 mlm 6.3.. Yg naik2 tu sbb saya mkn nasi je sis..mkn sikit je..sbb lapar..chek je naik..sampai en suami kata..nak beli nasi kurang kanji utk saya hu..hi..masalahnya..takut x tertelan la nasi tu

Jgn minum minuman manis langsung..air gas jgn usik langsung..minum air masak shj...bykkn minum air masak..kurang pengambilan gula..mkn byk sayuran..buahan..

4y trước

Sabarlah..sekejap je..utk baby juga..

Try makan beras herba ponni taj mahal, eat lots of vegetables, consume wholemeal bread instead of white bread. Eat small portion but frequently.

Sy sblm 7.0 selepas 7.9..mybe sbb salah teknik sy mkn kul 10.30 malam pastu pagi sblm ke klinik sy mnum milo secawan..

Bacaan yang sepatutnya KK tengok... Esok sy buat BSP, doakn spya x sangkut...huhu

4y trước

Breakfast sangkut gak...huhu.

setiap hari makan epal hijau 2 biji

4y trước

samasama mommy

Makan nasi kurang kanji